CETELEM Zöldsuli pályázat 2020

CETELEM Zöldsuli pályázat 2020 – Gubamuri az ötödikben

Az idei pályázati pontok között szerepelt egy olyan, ami lejárat közeli, maradék élelmiszerek kreatív felhasználására biztatta a gyerekeket. A téli madáretetés szabályainak tanulása közben jött a szikra az ötödik osztályban: rendezzünk gubamurit, csináljunk gubát szikkadt kiflikből. A klasszikus mákot nem mindenki szereti, ezért dióra váltottunk. Lelkesen készültek a gyerekek, volt, aki kora reggel friss tojást keresett a tyúkólban, volt, aki a nagyi házi lekvárját hozta el, hogy minél finomabb legyen a végeredmény.

Kaptunk egyenkötényeket, a konyhás néniktől eszközöket. Csapatokban dolgoztunk, felvágtuk a kiflit karikákra, előkészítettük a tejet, a diót és a tepsit, majd indulhatott a láncreakció: a kiflit tejbe, majd dióba forgatva felsorakoztattuk a tepsiben a kiflisorokat. Két réteg közé baracklekvárt simítottunk, az egész tetejére került a nagy nehézségek árán felvert tojásfehérje. 45 perc a sütőben és indulhatott a lakoma. Szerintünk jól sikerült!

Nyáriné dr. Aleksza Magdolna, felkészítő tanár

(Köszönetet mondunk osztályfőnökünknek Brodácsné Lukács Katalinnak a támogatásért, segítségért, Trojkó Zsolt intézményvezető úrnak a pályázati anyag összeállításáért. A konyhás nénik segítsége szintén elengedhetetlen volt.)

Kapcsolódó galéria

CETELEM Zöldsuli pályázat 2020

Pályázatok

bga_alap_logo
okosan a pénzzel
MFP_logó
csodaszarvas
Bazisiskola
Ökoiskola
ESZA
Tehetségpont
www.hr
Hrvatski glasnik