Dr. sc. Smiljana Zrilić, a Zadari Egyetem professzorának előadása -2021

Kako su on line igrice izbacile bajke iz dječjeg ľivota
(Milyen módon szorították ki az online játékok a meséket a gyermekek életéből) címmel horvát nyelvű előadást szerveztünk.

A program 2021. november 11.-én került megrendezésre. Az előadó Dr. sc. Smiljana Zrilić, a Zadari Egyetem professzora volt.
A meghirdetett programon nyolc intézmény (Zrínyi Miklós Általános Iskola Murakeresztúr, Draškoveci Általános Iskola, Zadari Egyetem, S. B. Horvát Művelődési Intézet, Tótszerdahelyi Zrínyi Katarina Horvát Általános Iskola, Borsfai Fekete István Általános Iskola, Tótszerdahelyi óvoda) 20 pedagógusa vett részt, valamint a Hrvatski glasnik folyóirat egyik munkatársa. 
Az előadás célja volt, bemutatni azokat, a digitális, online világ eszközeit, játékait, a gyermekek világára, érzelmi és értelmi fejlődésére gyakorolt a káros hatásait. Ellentétbe állítva a mesék jótékony, értelmi és érzelmi fejlődését segítő, fejlődési területekre gyakorolt jótékony hatását. Az online világba zárt gyermek világát, tanulási szokásait. Gyakorlatias, életszerű előadást hallottunk. A jó gyakorlatok bemutatása a pedagógusok mindennapi munkájából, életéből történt leginkább személyes tapasztalatok, példák bemutatásával. Aktuális volt a témaválasztás, ötleteket, jó példákat kaptunk a mai „digitális „ gyermekeknek való segítségnyújtás lehetőségére a gyakorlatban. Az előadás sokrétű, színvonalas és informatív volt a jelenlévő nemzetiségi nyelvet oktató pedagógusok számára. Az előadást követően az elhangzottak megbeszélésére, tapasztalat cserére került sor a meghívott pedagógusok és vendégek részvételével.

 

Kapcsolódó galéria

Dr. sc. Smiljana Zrilić, a Zadari Egyetem professzorának előadása -2021

Pályázatok

okosan a pénzzel
csodaszarvas
ESZA
bga_alap_logo
MFP_logó
Ökoiskola
Tehetségpont
Bazisiskola
Hrvatski glasnik
www.hr