Hetedikeseink Nagykanizsán 2023

A 7. osztály tanulói június 7-én egy tartalmas napot töltöttek el Nagykanizsán. Bebizonyosodott, hogy nem kell messzire elutazni ahhoz, hogy egy kellemes napot töltsön el együtt az osztályközösség. Utunk első állomása a város központjában elhelyezkedő Kiskastély volt, amely napjainkban a Képzőművészetek Házának ad otthont. Idegenvezetőnk bemutatta röviden a kastély történetét, mely szerint a földszintes, széles, három részből álló épület 1874-ben épült Krausz Mária nyaralójaként. A II. világháború után Lázár László gabonakereskedő tulajdonába került. Az épületet 1996-ban felújították. 2014-től a Thúry György Múzeumhoz tartozik.

A tanulókkal Ludvig Zoltán nagykanizsai festőművész kiállított festményeiben gyönyörködhettünk. Még izgalmasabbá tettük a kiállítás megtekintését azzal, hogy minden tanuló egy általa kiválasztott festményről beszélt. Elemezték a színeket, próbálták kitalálni a mű mondanivalóját.

Az Erzsébet téren kihasználva a napsütést, a jó időt, mindenki jóízűen elfogyasztotta az ebédjét. A napot megkoronáztuk egy jó fagyival. Természetesen lehetőségünk nyílott a horvát nyelv gyakorlására is, mivel a tulajdonos, ahol a fagyit vettük, horvátországi volt.

Mivel is folytathattuk volna a délutánt, ha nem egy filmnézéssel a Cinema moziban. A Pókember – A pókverzumon át című filmet néztük meg popcorn és Cola fogyasztása kíséretében, mivel ez dukál a moziban.

El is fáradtunk rendesen. Fáradtan ugyan, de élményekkel gazdagon tértünk haza.

Kapcsolódó galéria

Hetedikeseink Nagykanizsán 2023

Pályázatok

Tehetségpont
csodaszarvas
bga_alap_logo
Ökoiskola
ESZA
Bazisiskola
okosan a pénzzel
MFP_logó
www.hr
Hrvatski glasnik