MATIFIC - 2022

A Matific egy olyan matematikatanulási platform, amelynek célja, hogy élvezetesebbé tegyék a gyermekek számára a matematika tanulást. A feladatok életszerű történeteket tartalmaznak, a problémamegoldás-központú gondolkodást fejlesztik. A gyerekek, mint egy online játékban, a megoldott matematika feladatokért csillagokat kapnak, észre sem veszik, játszva fejlesztik képességeiket. 2022 májusában a felület elindított egy ingyenes próbajátékot kisiskolások számára. Iskolánk az ötödik és a hatodik osztályos tanulóit nevezte be a versenyre.

Az ötödik osztályban inkább az egyéni teljesítmények voltak kiemelkedőek, Kramarics Marcell önmagában 920, Bakonyi Bettina 868 csillagot szerzett (Az osztály által gyűjtött csillagok száma összesen 2036 volt).

A hatodik osztályban inkább a csapatszellem munkált, a legtöbb csillagot Baranyai Levente és Kiss Karina gyűjtötte (az osztály összesen 1860-t).

Az országban 198 iskola indult a megmérettetésen, iskolánk tanulói az előkelő 23. helyet szerezték meg. A verseny iskolai koordinátora Nyáriné dr. Aleksza Magdolna volt.  

Kapcsolódó galéria

MATIFIC - 2022

Pályázatok

Bazisiskola
Tehetségpont
ESZA
bga_alap_logo
MFP_logó
okosan a pénzzel
Ökoiskola
csodaszarvas
www.hr
Hrvatski glasnik