Repülős honvédelmi nap 2020

A Nagykanizsai Sportrepülő Egyesület a Honvédelmi Sportszövetséggel közösen két helyszínen rendezte meg általános iskolás csapatok részvételével az I. Repülős honvédelmi napot. Öt általános iskola képviseltette magát. Iskolánk 7-8.osztályos tanulói 2 csapattal (4-4 fő) vettek részt a programon Becsehelyen és Kiskanizsán, nagykanizsai, keszthelyi és fertőszentmiklósi pilóták irányítása mellett. A kiskanizsai repülőtéren 2 versenyszámban próbálhatták ki magukat a tanulók. Első feladatként autogyroból babzsákkal kellett célba dobniuk 3 gumi medencébe. Ezt követően airsoft fegyverrel lőttek célba, 3 lufit kellett eltalálniuk. Nagyon lelkesek voltak iskolánk diákjai, a teljesítendő feladatokkal ügyesen megbirkóztak. Kitartásuk eredményeként I. helyezést ért el a nyolcadik osztályos diákokból álló, 2. számú csapatunk. A nap folyamán honvédelmi, határőrizeti előadáson, valamint küzdősport és kutyás bemutatón vehettünk részt.

Diákjaink a repülés varázsát is átélhették egy 15 perces sétarepülés keretén belül, melynek köszönhetően lakóhelyüket a magasból is megcsodálhatták.

 

 

Az alábbi linken Mészáros Zsolt fotói találhatóak a nap történéseiről:

https://photos.google.com/share/AF1QipOTj9DDMYtvoxabl55CRBgn4Rd3pu_blhwleJ5CCt8xJCmUF7flUJO9pWTvJ60ofg?key=UzYyTWRLcWJvSkprX2lvQks4bnl3dE54S2xLbkJn

 

Kapcsolódó galéria

Repülős honvédelmi nap 2020

Pályázatok

csodaszarvas
Ökoiskola
Tehetségpont
okosan a pénzzel
MFP_logó
Bazisiskola
bga_alap_logo
ESZA
Hrvatski glasnik
www.hr