Zadari egyetemisták tanítási gyakorlata iskolánkban - 2023

November közepén ismét egyhetes tanítási gyakorlatra érkeztek iskolánkba, a Zadari Egyetem Pedagógiai Karának hallgatói, Dr Smiljana Zrilić professzorasszony vezetésével. A két intézmény közötti szakmai kapcsolat már 21 évre nyúlik vissza.

A hét folyamán az egyetem hallgatói, az iskola horvát nyelvszakos pedagógusai segítségével betekinthettek a horvát nemzetiségi nyelvoktatásba, részesei lehettek, az itt folyó pedagógiai munkának, minden évfolyamon tanítottak, valamint felkészítették a 8. osztályos tanulókat a Zrínyi Katarina emlékünnepség megtartására, melyre a pénteki napon került sor. A két intézmény közötti partnerség nagy lehetőséget nyújt az iskola tanulói számára, mivel ez által lehetőség nyílik anyanyelven beszélő pedagógusoktól is hallani és gyakorolni a horvát nyelvet.

A keddi napon „A pedagógus szociális kompetenciája” címmel bázisintézményi program keretében horvát nyelvű szakmai előadást tartott Dr.sc Smiljana Zrilić, az egyetem professzorasszonya. A meghirdetett programon nyolc környékbeli nevelési-oktatási intézmény pedagógusa vett részt. Az előadás célja volt bemutatni, a pedagógusok szociális kompetenciáját, annak fontos szerepét, szükségességét és jelentőségét a nevelő-oktató munka során. Gyakorlati példák, konkrét esetek bemutatásával, a mindennapokból kiemelt helyzetek ismertetésével. Az előadást követően az elhangzottak megbeszélésére, tapasztalat cserére került sor a meghívott pedagógusok és vendégek részvételével.

Az iskola jóvoltából a horvátországi vendégek egy egynapos rövid kirándulás keretében megismerhették a magyar főváros főbb nevezetességeit, szombaton pedig a helyi pedagógusokkal közösen búcsúvacsorával ünnepelték és zárták le a sikeres projekthetet. A rendezvényen a kitűnő hangulatról, a Sumartonski lepi dečki tamburazenekar gondoskodott.

 

Megvalósult Magyarország kormányának támogatásával NKUL-KP-1-2023/2-000242 Bethlen Gábor Alapkezelő Zrt.

Az program további támogatói és segítői voltak:

  • Nagykanizsai Tankerületi Központ
  • Tótszerdahely Község Önkormányzata,
  • Tótszentmárton Község Önkormányzata,
  • Molnári Község Önkormányzata,
  • Semjénháza Község Önkormányzata,
  • Plébániahivatal Tótszerdahely,
  • Nagykanizsai Tankerületi Központ,
  • S.B. Horvát Művelődési Intézet,
  • Sumartonski lepi dečki - tamburazenekar,
  • Iskolánk minden dolgozója.

Kapcsolódó galéria

Zadari egyetemisták tanítási gyakorlata iskolánkban - 2023

Pályázatok

csodaszarvas
okosan a pénzzel
bga_alap_logo
Ökoiskola
Tehetségpont
ESZA
Bazisiskola
MFP_logó
Hrvatski glasnik
www.hr