Szerkeszthető oldalak

Osztályok

Iskolatörténet

Témahetek

Járványügyi intézkedések

A Hivatalos Értesítő 2022. évi 17. számában, 2022. április 7-én megjelent, a SARS CoV-2 okozta fertőzések esetén követendő járványügyi szabályokat tartalmazó eljárásrend van érvényben. A fentiekben foglaltak alapján az eljárásrend 3.1.1 pontja az alábbiak szerint módosul:

A COVID-19 fertőzés bejelentését a háziorvos teszi meg az OSZIR Fertőzőbeteg jelentő alrendszerébe. Igazolt COVID-19 fertőzés esetén a fertőzöttel szoros kapcsolatba került, COVID-19 fertőzésre gyanús tüneteket nem mutató személy látogathatja – akár dolgozóként, akár tanulóként – a köznevelési intézményt. Az igazolt COVID-19 fertőzöttel történt szoros kontaktus időpontjától számított 5 napig köteles a szájat és az orrot eltakaró maszkot viselni. Amennyiben a kontakt személynél COVID-19 fertőzésre gyanús tünetek jelentkeznek, akkor az Eljárásrend 2. pontja szerinti intézkedések megtétele szükséges (antigén gyorsteszt vagy PCR vizsgálata, elkülönítés).

A fentiekben foglaltaknak megfelelően a köznevelési intézményekben dolgozók, odajáró személyek esetén is a gyanús tünetek jelentkezésekor el kell végezni a laboratóriumi vizsgálatot (antigén gyorsteszt vagy PCR vizsgálata) és az igazoltan COVID-19 fertőzött személy OSZIR bejelentése, 7 napos elkülönítése szükséges. Az elkülönítés időtartama lerövidíthető, amennyiben a COVID-19 fertőzött az elkülönítés 4. napján már láztalan, légúti tünetei megszűntek, akkor a tünetek kezdetétől számított 5. napon antigén gyorstesztet végeztethet, és annak negatív eredménye esetén az elkülönítés feloldható.

Ökoiskola

Névadónk

Bázisintézmény

Pályázatok

bga_alap_logo
Bazisiskola
MFP_logó
Ökoiskola
csodaszarvas
Tehetségpont
okosan a pénzzel
ESZA
www.hr
Hrvatski glasnik